Hoofdcontent

Sportdromen

Mensen met een beperking of aandoening verdienen net als ieder ander de kans om te sporten en bewegen. Helaas is dat niet altijd zo vanzelfsprekend. Regelmatig hebben mensen wel een sportdroom, maar vinden ze het lastig om die te realiseren. Met het project ‘Sportdromen’ wil Uniek Sporten Brabant dit doorbreken. Vaak is er veel meer mogelijk dan mensen denken. Met steun van het BrabantSport Fonds kunnen Brabanders met een beperking of aandoening in Brabant nu hun sportdroom verwezenlijken.

 

BRABANTSE SPORTDROMEN
De beweegcoaches van Uniek Sporten Brabant houden zich bezig met alle initiatieven op het gebied van aangepast sporten in Brabant. Veel gemeenten hebben een eigen beweegcoach Uniek Sporten, die mensen met een beperking of aandoening gratis ondersteunt bij het vinden van een passende sport of beweegvorm. Het is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend om te sporten en bewegen. Het project Sportdromen wil dat doorbreken en laten zien dat iedereen kan bewegen. Denk bijvoorbeeld aan fietsen of hardlopen met begeleiding, fitnessen, rolstoeltennis, G-voetbal of sporten met een prothese.

 

SPORTDROOM INSTUREN
Iedereen met een beperking of aandoening, die graag iets wil bereiken op het gebied van sporten of bewegen, maar daarbij drempels ervaart, kan zijn of haar droom insturen. Mensen mogen ook een sportdroom voor iemand anders insturen. Brabantbreed worden er tien sportdromen verwezenlijkt. Het kiezen van de winnaars gebeurt door een jury waarin ook Paralympiër Maikel Scheffers zit. Meedoen kan door het formulier in te vullen op www.unieksportenbrabant.nl/sportdromen Dit kan tot en met maandag 10 april. Op deze website staan ook de spelregels voor deelname.